Koris "Balta" gatavojas konkursam Spānijā

​​​​​​​Latvijas Universitātes (LU) sieviešu koris “Balta”, daudzu starptautisko konkursu laureāts un Rīgas augstākās pakāpes koris, un tā mākslinieciskā vadītāja, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente Māra Marnauza gatavojas dalībai 68. Starptautiskajā koru konkursā, kas norisināsies 2022. gadā no 17. līdz 24. jūlijam Torreviejā, Spānijā.

Konkursā koris “Balta” piedalīsies divās obligātajās kategorijās “Habanēra” un “Polifonija”. Konkursa laikā koris sniegs trīs pilnas programmas solo koncertus Spānijas Alikante reģionā, popularizējot latviešu kora mūziku, latviešu kora dziedāšanas tradīcijas, kā arī izpildot citu ievērojamu pasaules komponistu 21. gadsimtā komponēto kora mūziku.

Gatavojoties konkursam, koris “Balta” apgūst jaunu kora mūzikas repertuāru, t.sk., obligātos konkursa skaņdarbus, paaugstina kora vokālo un māksliniecisko līmeni. Tā kā ierobežojumi amatiermākslas kolektīviem, kas saistīti ar Covid-19 pandēmiju, tika atcelti tikai šā gada martā, lai īsā laika periodā varētu apgūt konkursa programmu, koris “Balta” trīs dienu garumā – no 1. līdz 3. jūlijam – strādāja Vasaras kora nometnē Jūrmalā, Dzintaros.

Kora “Balta” dalību konkursā atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Latvijas Universitāte, Kultūras un izglītības atbalsta biedrība, kā arī Torreviejas pilsētas pašvaldība un konkursa organizatori.

Par kori “Balta”

Latvijas Universitātes kori “Balta” ir dibinājusi tā mākslinieciskā vadītāja un diriģente, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku virsdiriģente Māra Marnauza 1999. gadā. Koris ir daudzu starptautisko konkursu laureāts, Vispārējo latviešu Dziesmu svētku kora konkursa fināla Lielās balvas (2013) un 1. vietas (2018) ieguvējs. Tas ir viens no labākajiem koriem ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. “Interkultur” organizācijas Pasaules koru reitingā, sieviešu koru kategorijā, koris “Balta” pašlaik ieņem 8. vietu.

Plašāk: http://choir.lv/balta.

Kora aktualitātēm iespējams sekot Facebook lapā facebook.com/korisBalta.

Dalīties

Saistītais saturs

Nāc un kļūsti par Baltu!
25.08.2022.

Nāc un kļūsti par Baltu!

LU koris “Balta” ar panākumiem atgriežas no festivāla Spānijā
01.08.2022.

LU koris “Balta” ar panākumiem atgriežas no festivāla Spānijā

Koris “Balta” aicina uz jaunā mūzikas albuma “Klusums” atvēršanu tiešsaistes koncertā
17.12.2021.

Koris “Balta” aicina uz jaunā mūzikas albuma “Klusums” atvēršanu tiešsaistes koncertā

Sieviešu korim “Balta” top jauns laikmetīgās mūzikas solo albums
14.09.2021.

Sieviešu korim “Balta” top jauns laikmetīgās mūzikas solo albums