Latvijas Universitātes (LU) gadsimta jubilejas centrālais notikums būs lielkoncerts un balle Gadsimta nakts “CARPE NOCTEM”, kas notiks šā gada 27. septembrī Arēnā Rīga. Svinībās kopā ar vairāk nekā 500 LU dziedātājiem un dejotājiem uzstāsies Latvijas labākie mūziķi – sabiedrībā iemīļoti solisti un mūzikas grupas. 

Uz svinībām aicināti visi, kas izjūt piederību LU un tās vērtībām. Gaidīsim gan esošos, gan bijušos LU darbiniekus un studentus, sadarbības partnerus un mecenātus, viesus no visas Latvijas un pasaules, jo Gadsimta nakts ir tikai reizi mūžā!

Koncertā mirdzēs visu iemīļoti solisti Aija Vītoliņa, Ance Krauze, Marija Naumova, Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels un Jānis Aišpurs, bet par muzikālo pavadījumu rūpēsies Kristapa Krievkalna instrumentālā grupa. Savukārt ballē muzicēs un par dejām rūpēsies Intars Busulis un “Abonementa orķestris”, kā arī grupa “Labvēlīgais tips”.

Koncertā piedalīsies LU absolventu koris "Jubilate"; sieviešu kori – "Latve", "Balta" un "Minjona"; vīru koris – "Dziedonis" un vīru vokālais ansamblis "Dancis"; jauktie kori – "Dziesmuvara", "Juventus" un Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris "Aura"; Prezidiju konventa vīru koris un kamerkoris "DeCoro". Tāpat uzstāsies LU pūtēju orķestris un senās mūzikas ansamblis "Canto". Dejos LU deju ansamblis "Pērle" un deju folkloras kopa "Dandari", jauniešu deju kolektīvs "Dancītis" un tautas deju ansamblis "Dancis". Uzstāsies arī Latvijas Universitātes Studentu teātris.

Gadsimta nakts svinības Arēnā Rīga norisināsies divās daļās: no plkst. 19.00 līdz 21.00 notiks lielkoncerts, bet no plkst. 21.30 līdz 02.00 balle. Pasākumu vadīs aktieris Artūrs Skrastiņš. Iegādāties biļetes uz pasākumu var www.bilesuparadize.lv vai klātienē – LU galvenajā ēkā, Raiņa bulv. 19, (125. telpa) vai LU Zinātņu mājas bibliotēkā, Jelgavas ielā 3. Biļetes cena – 20 eiro, LU studentiem – 10 eiro (pie ieejas pasākumā būs jāuzrāda LU studenta apliecība), pie galdiņa – 50 eiro (cenā ietilpst glāze vīna un uzkodas).

Koncerta muzikālā daļa būs veidota tā, lai publika teju visu koncerta laiku varētu dziedāt līdzi, jo tā repertuāru veidos pazīstamas latviešu komponistu dziesmas un Latvijas skatuves dejas spilgtākie darbi. Koncertā skanēs tādas visiem zināmas dziesmas kā Raimonda Paula “Es nāku no mazas tautas”, “Sasala jūriņa”, “Pilsētas romance” un “Mēmā dziesma”, Zigmāra Liepiņa “Zibsnī zvaigznes aiz Daugavas”, kā daudzas citas tautā iemīļotas melodijas. Savukārt ballē būs iespēja no sirds izdejoties Intara Busuļa un grupas “Labvēlīgais tips” populārāko dziesmu pavadījumā.

Visiem, kas iegādāsies biļetes uz pasākumu, ir iespēja ziedot “LU Gadsimta stipendijai”, kas tiks piešķirta izcilākajiem un talantīgākajiem LU studentiem. Ziedot un atbalstīt LU attīstību iespējams LU fonda ziedošanas platformā www.ziedot.lu.lv

Vairāk par Latvijas Universitātes gadsimta svinībām iespējams uzzināt www.lu.lv

Dalīties