Pavisam drīz – 3. un 4. septembrī – no plkst. 18.00 līdz 21.00 – Latvijas Universitātes galvenajā ēkā notiks jauno dziedātgribētāju noklausīšanās, lai šajā rudenī jaunie dziedātāji kopā ar kora “Juventus” pamatsastāvu uzsāktu aktīvu mēģinājumu un koncertu sezonu.

Pēc spilgtiem notikumiem piepildītas 2018./2019. gada sezonas, kas pavadīta Dienvidkorejas simpozija zīmē, koris “Juventus” ir gatavs arvien jauniem un vērienīgākiem izaicinājumiem. Uzsākot 2019./2020. gada sezonu, koris piedalīsies vairākos Latvijas Universitātes simtgades svinību lielkoncertos, vēlāk sagaidāma aktīva mēģinājumu un koncertu programma visas sezonas garumā, kas ne tikai vainagosies ar aizraujošu ārzemju braucienu, bet liks arī dziesmotus pamatus vērienīgai “Juventus” simtgades koncerttūrei 2020. gadā.

Lai izdotos piepildīt visus jaunajā sezonā iecerētos sapņus vislabākajā kvalitātē, “Juventus” saime aicina 3. un 4. septembrī dziedātāju rindām pievienoties jaunus papildspēkus – skanīgus, aktīvus un spējīgus jauniešus, kas piedalīsies gandrīz 100 gadu senās un krāšņās “Juventus” vēstures turpināšanā. Der zināt:

  • noklausīšanās laiks jāpiesaka pa tālruni 27819026 (Kristīne) vai e-pastu: administrators@juventus.lv;
  • noklausīšanās noris vidēji 10–15 minūtes;
  • dziedātājos klausās kora mākslinieciskā vadība;
  • noklausīšanās laikā jādzied brīvi izvēlēta dziesma un vokālie vingrinājumi;
  • plašāka informācija par uzņemšanu, kā arī aizraujoši un atklāti koristu atmiņu stāsti par noklausīšanās laikā pieredzēto lasāmi portāla “Facebook” “Juventus” vietnē @choir.juventus.

Kopš 2014. gada “Juventus” mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. Ar kori strādā arī diriģents Vilhelms Vācietis un vokālā pedagoģe Inga Lisovska. Par kora dalību neakadēmiskos projektos un finansējuma piesaisti ārzemju braucienu realizēšanai rūpējas menedžere Liene Vītola. Pašreizējās kora vadības darbības laikā iegūti vairāki “Grand Prix” apbalvojumi starptautiskos konkursos un īstenoti mākslinieciski augstvērtīgi akadēmiski un neakadēmiski muzikāli projekti.

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" ir senākais Latvijas augstskolu koris, kopš dibināšanas 1920. gadā tas pastāvīgi ir bijis viens no spēcīgākajiem Latvijas amatieru koriem. 2018. gada “Dziesmu karos” iegūta 3.vieta un nemainīgi – augstākā pakāpe skatēs.

Mēģinājumi aktīvajā sezonā notiek ik pirmdienu un ceturtdienu no plkst. 18.15 līdz 21.00 Latvijas Universitātes Lielajā aulā Rīgā, Raiņa bulvārī 19.

Dalīties