Foto no kora koncerta "Divreiz svētki" 2019.g. 27.aprīlī LU Lielajā aulā.

Latvijas Universitātes absolventu koris „Jubilate” diriģenta Jura Kļaviņa vadībā 3. oktobrī dodas uz Kazahstānu, lai uzstātos Rīgas sadraudzības pilsētās – Almati un Nur-Sultanā.

Koncertceļojuma laikā paredzētas un sagatavotas trīs uzstāšanās – divi koncerti Almati un viens Nur–Sultanas augstskolās (LU partneraugstskolā Abaja vārdā nosauktās Pedagoģijas universitātes mūzikas, mākslas un sporta institūtā un Enerģētikas un telekomunikāciju universitātē Almati, KAZGUU Universitātes telpās Nur-Sultanā).

Visas trīs uzstāšanās veidotas kā kora „Jubilate” veltījums Latvijas Universitātes simtgadei, programmā iekļaujot izcilu latviešu komponistu kora mūzikas skaņdarbus un latviešu tautas dziesmas dažādu autoru apdarē.

9. oktobrī koris uzstāsies Abaja vārdā nosauktajā Pedagoģijas universitātes mūzikas, mākslas un sporta institūtā Almati. Koncertā paredzēta uzstāšanās kopā ar vietējās augstskolas jauniešu kori, mūziķiem un dejotājiem.

10. oktobrī koris „Jubilate” uzstāsies Almati Enerģētikas un telekomunikāciju universitātē un tiks parakstīts sadarbības līgums starp LU un minēto Kazahstānas augstskolu. Paredzēta LU Datorikas fakultātes Domes priekšsēdētāja profesora Jura Borzova lekcija, stāstījums par Latvijas Universitātes vēsturi, sasniegumiem un studiju iespējām.

12. oktobrī „Jubilate” uzstāsies kopā ar Starptautisko diplomātiskā korpusa kori Latvijas Universitātes sadarbības partneres KAZGUU Universitātes telpās Nur-Sultanā.

LU absolventu kori „Jubilate” koncertbraucienā uz Kazahstānu finansiāli atbalsta Rīgas dome un Latvijas Universitāte, bet organizatoriski palīdzību sniedz Latvijas Republikas vēstniecība Kazahstānā.

Latvijas Universitātes jauktais koris „Jubilate” dibināts 2006. gadā. Šobrīd korī aktīvi darbojas 60 dziedātāji, vairums dalībnieku ir Latvijas Universitātes absolventi, daudzi strādā Latvijas Universitātē. 

Kora „Jubilate” nosaukums tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „Gavilējiet!”. „Jubilate” koncertē Latvijas baznīcās un kultūras namos, sniedz labdarības koncertus, piedalās Latvijas Universitātes pasākumos, uzstājies arī lielākajās Latvijas koncertzālēs un ir Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku dalībnieks.

Korim ir ļoti sirsnīgas sadzīviskās tradīcijas, daudzi dziedātāji ir dziedājuši kopā gadu desmitiem, sākot dziedāt Latvijas Universitātes studentu jauktajā korī „Juventus” un turpinot absolventu korī „Jubilate”.

Koris atskaņo galvenokārt latviešu komponistu oriģinālmūziku un latviešu tautas dziesmu apdares, bieži tiek atskaņota latviešu un cittautu komponistu garīgā mūzika, repertuārā ir arī lielas formas skaņdarbi.

„Jubilate” ir koncertējis ārvalstīs – Austrijā, Šveicē, Slovākijā, Čehijā, Slovākijā, Polijā, Zviedrijā, Igaunijā un Indijā.

Dalīties

Saistītais saturs

Absolventu koris "Jubilate" aicina uz "Piecu komponistu koncertu"
23.08.2022.

Absolventu koris "Jubilate" aicina uz "Piecu komponistu koncertu"

Jauktais koris "Jubilate" piedalās Jurjānu Andreja 165. dzimšanas dienas svētkos
15.09.2021.

Jauktais koris "Jubilate" piedalās Jurjānu Andreja 165. dzimšanas dienas svētkos