Latvijas Universitātes (LU) vīru koris “Dziedonis” aicina uz savas 95. jubilejas koncertu “Nu atnāca mana reize” 9. novembrī plkst. 18.00 LU Lielajā aulā.

Latvijas Universitātes vīru koris “Dziedonis” ir dibināts 1924. gadā un ir klasisks vīru koris, kas jau 95 gadus atspoguļo unikālo Latvijas koru kultūras tradīciju, saglabā un attīsta to.

Dziedonis ir dzīvespriecīgs kolektīvs, kas skaidri zina: dziedāt, koncertēt un pavadīt laiku lieliskā kompānijā ir moderni un interesanti.

 

LATVIEŠU KARAVĪRAM

Koncerta 1. daļā – divu latviešu komponistu – Andra Sējāna un Valta Pūces skaņdarbi, kas ir speciāli komponēti Vīru korim “Dziedonis”.

Pirmā Andra Sējāna mesa vīru korim solistam un instrumentālai grupai “MŪŽĪBAS SKARTIE. LATVIEŠU KARAVĪRAM”. Klasiska piecdaļīga mesa latīņu valodā, ar papildu divām daļām latviski – “Senā dziesma” un “Sprediķis Piņķu baznīcā”. Otrā, divas daļas no cikla “Patriotisko dziesmu programma “TEVZEMEI UN BRĪVĪBAI” – “Dzimtene'' un ''Nedz rijās, nedz lādēs''. Mūzikas autors Valts Pūce dziesmu tekstiem izmanto 2019. gada dzejnieku – jubilāru dzeju – Laimonis Vāczemnieks un Jānis Peters. 

Abu komponistu skaņdarbi ir veltījums latviešu brīvības cīņu 100 gadu atcerei.

 

ZIEDONIS. MEITENES. DZIEDONIS.

Jubilejas koncerta 2. daļa veltīta mūsu labākajai un skaistākajai pusei – sievietei, ko savās krāšņajās miniatūrās “ietērpuši” latviešu komponisti Romualds Kalsons, Imants Kalniņš, Pēteris Plakidis un Marģeris Zariņš. Dziesmu teksti – Imanta Ziedoņa ALBUMA LAPAS.''MEITEŅU VĀRDI”, kopā 14 kora miniatūras. Šis dziesmu cikls savā laikā ir komponēts speciāli vīru korim “Dziedonis” un tā slavenākajam diriģentam profesoram Imantam Kokaram, un tas tapis laikā no 1982. līdz 1986. gadam. Kora dziedājumu tekstuāli papildinās aktieris Jānis Skanis.

Dalīties