Piecdesmit četri mūziķi no 12 Eiropas valstīm izveidojuši Starptautisko virtuālo pūtēju orķestri un 2021. gada 1. janvārī, atskaņojot Johana Štrausa “Radecka maršu”, video ierakstā sveica savus klausītājus Jaunajā gadā.

2020. gada 18. novembrī, Latvijas 102. dzimšanas dienas rītā, sociālajos tīklos tika publicēts Lavijas virtuālā pūtēju orķestru video sveiciens, kurā piedalījās 251 mūziķis no 34 orķestriem. Orķestra ierakstītais Imanta Kalniņa skaņdarbs “Pūt, vējiņi”, emocionāli uzrunāja arī mūziķus un diriģentus citās valstīs, un no kāda grieķu kolēģa nāca ierosinājums, izveidot starptautisku virtuālo orķestri.

Latvijas Universitātes pūtēju orķestris, tā mūziķes Lelde Erta un Evija Dāve un diriģenti Jānis Puriņš un Māra Lemkena, kuri piedalījās Latvijas virtuālā orķestra izveidošanā, uzņēmās iniciatīvu un, uzaicinot mūziķus no dažādām Eiropas valstīm, ir ierakstīts spožs un skanīgs video sveiciens Jaunajam 2021. gadam. Muzikālā sveiciena tapšanā piedalījās 54 mūziķi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Norvēģijas, Beļģijas, Polijas, Čehijas, Ungārijas, Grieķijas, Kipras un Krievijas, pārstāvot 15 pūtēju orķestrus.

Projekta vadītājs un Latvijas Universitātes pūtēju orķestra mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš stāsta: “Virtuālo orķestru ieraksti ir kļuvuši par šodienas realitāti, bet vienlaicīgi tas ir veids, kā neapstāties, kā turpināt spēlēt. Šis projekts tika izsludināts decembra sākumā un ierakstu iesūtīšana notika līdz 15. decembrim. Veidojot starptautisku projektu ir jāpaļaujas uz kolēģu rekomendācijām, kuri piedāvā savus mūziķus konkrētai orķestra balsij. Tas ir komandas darbs, kur vienlīdz svarīgs ir gan organizatoriskais, gan tehniskais darbs, ko veica skaņas un video operators Andris Balodis. Šis ir grūts laiks ikvienam, un tas, ko mēs varam, ir censties dot vērtību katrai dienai.”

Ieraksts pieejams gan Facebook lapā “Latvijas Pūtēju orķestru aktualitātes”, gan sadarbības partneru sociālajos tīklos.

Laimīgu Jauno gadu!

Dalīties