Folkloras kopa Dandari dejo

No 6. līdz 10. jūlijam norisināsies Starptautiskais folkloras festivāls “Baltica”. Festivāls piedāvās daudzveidīgu pasākumu programmu Rīgā, Talsos, Siguldā, Turaidā, Inčukalnā, Krimuldā, Mālpilī, Jūdažos, Inciemā, Lēdurgā, Kuldīgā, Alsungā, Skrundā, Ventspilī, Popē un Dundagā, kopā pulcējot 225 dažādus folkloras kolektīvus, viņu vidū, protams - arī Latvijas Universitātes (LU) deju folkloras kopa "Dandari".

2022. gadā Starptautiskā folkloras festivāla “Baltica” tēma ir “Spēle” un moto “Nāc ar mani spēlēties”. “Baltica” kopš 1987. gada notiek kādā no Baltijas valstīm, sadarbojoties valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Festivālu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, Turaidas muzejrezervātu, Kuldīgas novada pašvaldību, Rīgas domi, Siguldas novada pašvaldību, Talsu novada pašvaldību, Ventspils novada pašvaldību un Ventspils Kultūras centru.

"Dandarus" varēs sastapt un kopā kārtīgi izdejoties teju visā Latvijā. Ceturtdien, 7. jūlijā,  - Siguldas tirgū, pasākumā "Saspēle dziesmās, vārdos un darbos Siguldas novadā". No 12.50 līdz 13.00 "Dandari" rādīs ko var, bet no no plkst.14.30 līdz 15.00 visi aicināti uz dančiem! Savukārt tai pat dienā plkst.18.00 "Dandari" kopā ar citiem dalībniekiem piedalīsies festivāla atklāšanas koncertā Turaidā "Spēlē šādu vakariņu". 

Piektdien, 8. jūlijā, mūsu folkloras deju entuziasti būs sastopami Rīgā, skvērā pie LU galvenās ēkas, kur būs iekārtotas Skaņumājas saspēles teltis. No plkst.14.00 līdz 14.00 - mandolīnu saspēle, no plkst.17.00 - 17.40 - cimboļu saspēle. Bet vakarā no plkst.21.00 līdz pat rīta gaismai Rīgas Latviešu biedrības namā būs Festivāla klubs - danču vakars/nakts. "Dandari" būs kopā ar izturīgākajiem, jo spēlēs no plkst.3.00 līdz pat balles noslēgumam plkst.4.00 no rīta.

Sestdien, 9.jūlijā, "Dandaru" ceļš vedīs uz Skrundu, kur dažādās pilsētas vietās - Skrundas muižā, muzejā, pastaigu takā, pilskalnā - notiks skaņu, vārdu, soļu spēles un saspēles Ventas krastā. "Dandaru" rūpe būs spēles un rotaļas pie Skrundas muižas. Vakarā plkst.18.00 visi tiek gaidīti uz dižkoncertu lielajā Spēļu laukumā Skrundas Pilskalna estrādē. 

Svētdien, 10. jūlijā, festivāla viesi gaidīti arī Talsos. Jau no plkst.10.00 līdz 12.00 Talsu tautas namā būs Brokastlaika muzicēšana, "Dandarus" varēs dzirdēt un redzēt no plkst.11.30 līdz 11.45. Savukārt plkst.13.00 paredzēts svētku dalībnieku gājiens uz Sauleskalnu, kur noritēs festivāla noslēguma koncerts. 

Ieeja Starptautiskajā folkloras festivālā “Baltica” pasākumos bez maksas. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Turaidas muzejrezervātā ieeja atbilstoši muzeja cenrādim.

Plašāka informācija par festivālu: http://www.festivalbaltica.com/

Dalīties

Saistītais saturs

Deju fokloras kopa “Dandari”aicina uz “Rijas balli”
12.08.2022.

Deju fokloras kopa “Dandari”aicina uz “Rijas balli”

Folkloras deju kopa „Dandari” izdod albumu „Divatā”
01.12.2021.

Folkloras deju kopa „Dandari” izdod albumu „Divatā”