LU jauktā kora "Juventus" jauno dalībnieku uzņemšanas plakāts

Divas dienas, 8. un 15. augustā no plkst. 18.00 līdz 21.00 Latvijas Universitātes (LU) Lielajā aulā notiks jauno dziedātāju uzņemšana visās balss grupās.

Kora “Juventus” mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons: “Ir teiciens: “Juventus - tas ir uz mūžu!”. Šis teikums ir ļoti patiess, jo tā arī ir. Tas, kas Tev jāizdara, ir jāsadūšojas un jāatnāk uz uzņemšanu, un Tev pavērsies ļoti īpaša pasaule. Gan muzikāla, gan sadzīviska. Tu sajutīsi to īpašo sajūtu būt zobratiņam milzīgā mehānismā, ko sauc par kori. Pirmatskaņojumi, izbraucieni, koncerti, tusiņi, Dziesmu svēti, koru kari -  tas viss unikālais Tevi sagaida. Nāc uz uzņemšanu un topi par juventiņu!”

Jaunuzņemtajiem dziedātājiem pirmā tikšanās ar kori “Juventus” ir augusta vidū, kad notiks kora tradicionālā nometne, kuras laikā dziedātājiem ir iespēja aprast ar kora iekšējo vidi, iepazīties ar saviem biedriem, kā arī sākt apgūt repertuāru, kuru plānots atskaņot jaunajā sezonā.

Korim “Juventus” 2022./2023. gada sezona - līdzīgi kā aizgājusī - būs izaicinājumiem un piedzīvojumiem bagāta. Turpināsim klausītājus koncertos iepazīstināt ar nesen izdotā kormūzikas albuma “Jauns sākums” repertuāru, kā arī pirmatskaņosim Riharda Zaļupes lielformas darbu “Kopība”. Visas sezonas ietvaros tiks spodrināts XXVII Vispārējo latviešu dziesmu svētku repertuārs, lai 2023. gadā kopā ar citiem spīdošiem kolektīviem varētu atzīmēt Dziesmu svētku tradīcijas 150. gadskārtu.

Der zināt:

- pieteikšanās uz noklausīšanos, aizpildot anketu: ej.uz/JUVENTUSuznemsana
- noklausīšanās norit vidēji 10–15 minūtes;
- dziedāt gribētājus klausās kora mākslinieciskā vadība;
- noklausīšanās laikā jādzied brīvi izvēlēta dziesma un vokālie vingrinājumi;
- plašāka informācija par uzņemšanu lasāma sociālajā tīklā “Facebook” “Juventus” lapā @mixedchoirjuventus

Kopš 2014. gada "Juventus" mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. Ar kori strādā arī vokālā pedagoģe Inga Lisovska un kormeistare Rūta Olekša. Pašreizējās kora vadības darbības laikā iegūti vairāki “Grand Prix” apbalvojumi starptautiskos un augstākās pakāpes pašmāju konkursos un īstenoti mākslinieciski augstvērtīgi akadēmiski un neakadēmiski muzikāli projekti.

Mēģinājumi aktīvās sezonas ietvaros notiek ik pirmdienu un ceturtdienu no pulksten 18.30 līdz 21.15 Latvijas Universitātes Lielajā aulā Rīgā, Raiņa bulvārī 19.

Dalīties

Saistītais saturs

LU jauktais koris "Juventus" viesojas LTV "Rīta panorāmā"
20.05.2022.

LU jauktais koris "Juventus" viesojas LTV "Rīta panorāmā"