Otrdien, 4. oktobrī pulksten 19:00 Zirgu ielas koncertzālē koncertēs Hessenes ūdens policijas koris un Nirnbergas ūdens aizsardzības policijas koris no Vācijas. Sadarbībā ar jaukto kori „Aura“ izskanēs starptautisks koru koncerts „Satikšanās dziesmā“

Abu ūdens policijas koru repertuārā pārsvarā ir tā sauktās shanty jeb jūrnieku dziesmas, kurās atspoguļota skarbā jūrnieku ikdiena uz kuģa un smagais darbs ostās. Taču īpaši tās caurvij ilgas pēc mājām un dzimtenē atstātās ģimenes un mīļajiem. Savukārt kora “Aura” izpildījumā izskanēs latviešu komponistu oriģināldziesmas un tautasdziesmu apdares, tostarp arī Raimonda Tiguļa, Zigmara Liepiņa Valta Pūces, Andra Kontauta u.c. skaņdarbi, kas iekļauti XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku repertuārā.

Hessenes ūdens policijas koris dibināts 1969. gada februārī. Koris var lepni atskatīties uz vairāk kā 50 gadu bagātīgu vēsturi, kas piepildīta ar kopā būšanu un dziedāšanu gan plašajās Vācijas zemes, gan ārvalstīs. Korī apvienojušies gan esošie, gan pensionētie Hessenes ūdens aizsardzības policijas darbinieki, kā arī viņu ģimenes locekļi. Kori vada Lorija Anna MakGovana (Laurie Anna McGowan).

Nirnbergas ūdens aizsardzības policijas koris dibināts 1990. gada martā. Lai gan šī kora dzimtene atrodas tālu no jūras, koris ātri iemantoja popularitāti ar jūrnieku dziesmu izpildījumu. Koris ir piepildījis lielas koncertzāles Vācijā, kā arī uzstājies televīzijā. Koris pabijis ārpus Vācijas, t.sk. Austrijā, Šveicē, Francijā, ASV un Kanādā. Kopš 2007.gada kori vada Valdemārs Velkers (Waldemar Welker).

Latvijas Universitātes Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes jauktais koris “Aura” savā darbības laikā ieguvis daudzas godalgas starptautiskos konkursos, kā arī realizējis unikālus projektus Rīgā un citur Latvijā. Koris apvieno 70 jauniešus, kuru izpildījumā vairāk kā 15 gadu garumā skanējušas dažādu komponistu oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares. Kora dziedātāju savstarpējā draudzība mēģinājumos piešķir īpašu auru arī koncertiem. Kopš dibināšanas kora mākslinieciskais vadītājs ir Edgars Vītols, kuram šobrīd palīdz diriģents Emīls Rusovs, kā arī kormeistari Inga Lisovska un Lauma Eglīte.

 

Ieeja koncertā bez maksas.

Norises vieta: Zirgu ielas koncertzāle, Kaļķu iela 11, Rīga (ieeja no Zirgu ielas)

Norises ilgums: 1 stunda 15 min

Koncerta sākums: 19.00

Ieeja no: 18.40

Dalīties

Saistītais saturs

LU FMOF jauktais koris "Aura" aicina savā pulkā jaunus dziedātājus visās balsu grupās
26.07.2022.

LU FMOF jauktais koris "Aura" aicina savā pulkā jaunus dziedātājus visās balsu grupās

Jauktais koris “Aura” un vīru koris “Absolventi” aicina uz “Rudenīgu satikšanos”
17.09.2020.

Jauktais koris “Aura” un vīru koris “Absolventi” aicina uz “Rudenīgu satikšanos”