Foto: Roberts Blaubuks

Šodien, 2022. gada 28. oktobrī Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" svin savu 102. dzimšanas dienu. Koris, kas dibināts 1920. gadā, ir senākais Latvijas augstskolu koru vidū un līdz pat mūsdienām turpina iepriecināt klausītājus ar spēcīgo kormūzikas tradīciju. Kopš 2014. gada kolektīvu vada Valdis Tomsons.    

Tolaik "Latvijas Augstskolas studentu koris" (kā sākotnēji tika saukts koris "Juventus") bija pirmais Latvijā, kas popularizēja neatkarīgās Latvijas kora mūziku ārzemēs, koncertējot Lietuvā un Igaunijā.  1930. gados sekoja jauni ārzemju koncertbraucieni uz Lietuvu un Somiju. Par spīti grūtībām, koris turpināja māksliniecisko darbību arī 2. pasaules kara laikā, lai gan koncerti notika ievērojami retāk.

Šī gada maijā korim iznāca albums "Jauns sākums"( ieej.lv/mixedchoirjuventus), kurā klausāmi 12 izcilu komponistu radīti jaundarbi, kas veltīti "Juventus" simtgadei.

Latvijas Universitātes Kultūras centrs novēl korim "Juventus" daudz radošu projektu, sasniegt jaunas virsotnes un pāri visam  - kopīgi sapņot un izsapņoto piepildīt mūzikā!

 

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitātes jauktais koris “Juventus“ svin 100 gadu jubileju
15.10.2020.

Latvijas Universitātes jauktais koris “Juventus“ svin 100 gadu jubileju

Koris JUVENTUS uzņem jaunus dalībniekus!
24.08.2020.

Koris JUVENTUS uzņem jaunus dalībniekus!