2018. gada 1. janvārī tika dibināts Latvijas Universitātes (LU) Kultūras centrs ar mērķi veicināt LU studējošo un darbinieku līdzdalību kultūras, mākslas un izglītības jaunrades programmās, popularizēt uz kultūras vērtībām balstītu dzīvesveidu un ne tikai. Kopš dibināšanas ir pagājuši 5 gadi, kuru laikā aizritējuši jau neskaitāmi koncerti, pasākumi un notikumi.

Šo 5 gadu laikā kolektīvi kopīgi piedalījušies vairākos zīmīgos notikumos: 

 -  XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki 2018. gadā

 - 18. Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki "Gaudeamus" 2018. gadā

 -   LU 100 gadu jubilejai veltīts koncerts "Carpe Noctem - Latvijas Universitātes gadsimta nakts" 2019. gadā

 -  Ukrainai veltīts LU amatiermākslas labdarības koncerts "Par brīvu Ukrainu" 2022. gadā

 - 19. Baltijas valstu studentu Dziesmu un deju svētki "Gaudeamus" 2022. gadā

Nākamā piecgade jau tiek ieskandināta un dodas uz lielākiem sapņiem un mērķiem, jo šajā 2023. gadā ir pienākuši nākamie Dziesmu un Deju svētki, kā arī atsevišķi tiek atzīmēta Dziesmu svētku 150 gadu jubileja. 

Kultūras centram 2023. gads ir īpaši iesācies arī ar jaunas vadītājas pievienošanos centra radošajai saimei. 8. februārī tikšanās reizē ar Kultūras centra dabiniekiem LU Administrācijas vadītājs Andris Sarnovičš iepazīstināja amatiermākslas kolektīvu vadītājus un pārstāvjus ar jauno direktori Indru Trofimoviču, novēlot veiksmīgu sadarbību un izdošanos, kopīgi strādājot. Jaunā centra direktore ieskicēja savu nākotnes redzējumu par turpmāko Kultūras centra darbību, kā arī atsaucās uz nesen pagājušo 5 gadu jubileju un izteica pateicību kolektīvu vadītājiem par piecgades veikumu.

Dalīties

Saistītais saturs

LU Kultūras centrs sveic valsts svētkos
17.11.2020.

LU Kultūras centrs sveic valsts svētkos