Latvijas Universitātes jauktais koris "Dziesmuvara" aicina 27. maijā plkst. 19.00 klausītājus uz koncertu – draudzības notikumu. Kopā ar "Dziesmuvaru" koncertā uzstāsies koris no Igaunijas "Tartu Noortekoor". Krāšņajā Rīgas Latviešu biedrības nama “Līgo” zālē izskanēs skaistākās un spēcīgākās igauņu un latviešu kordziesmas, godinot gan tuvojošos saulgriežus un Dziesmu svētkus, gan abu tautu spēku.

Koncertu veidos kopā ar klausītājiem, interaktīvā formātā aicinot aktīvākos un zinošākos uz sarunu – viktorīnu par koru dzīvi, mūziku un vēsturi. Sarunu vadīs un ar dažiem aizraujošiem un vērtīgiem faktiem pārsteigs muzikologs diriģents Ronalds Rāviņš.

Nedaudz iz vēstures lappuses – 2022. gada pavasarī Tartu pilsētā starp koriem "Dziesmuvara" un "Tartu Noortekoor" aizsākās jauns sadraudzības projekts. Ideja nāca no vēstures liecībām, kas vēstīja, ka tālajos 20. gs. 30. gados "Dziesmuvara" aktīvi ciemojās un koncertēja Igaunijā, un pēc tam aicināja lieliskos igauņu korus koncertēt pie mums Latvijā. Tradīcija nu ir atjaunota un Tartu jauniešu koris viesosies Latvijā no 26. līdz 28. maijam.

Biļetes pieejamas https://ticketshop.lv/lv

Piedalās:
Latvijas Universitātes jauktais koris “Dziesmuvara”
Mākslinieciskā vadītāja Nora Žeigure
Diriģente Laura Ozoliņa

Tartu jauniešu koris “Tartu Noortekoor”
Mākslinieciskais vadītājs Markus Leppoja

Koncerta vadītājs Ronalds Rāviņš

Dalīties

Saistītais saturs

Jauktais koris "Dziesmuvara" grib dzirdēt Tavu balsi!
09.09.2022.

Jauktais koris "Dziesmuvara" grib dzirdēt Tavu balsi!