Latvijas Universitātes absolventu koris “Jubilate” tikko izskanējušajā nedēļas nogalē piedalījās skaistā un svinīgā koncertā  - 17. novembrī Rīgas Domā, kas tika veltīts Latvijas valsts svētkiem. Koncertā kopā ar "Jubilate" muzicēja Agitas Rimšēvičas Rīgas koru grupas kori “Blagovest”, “Domino”, “Fēnikss”, “Jasmīnas koris”, “Konvents” un “Mārtiņkoris”, kā arī Jēkabpils Valsts ģimnāzijas jauniešu koris “Ritums”.

Pie Rīgas Doma ērģelēm bija pazīstamais ērģelnieks Jānis Pelše,  klavieru pavadījumus atskaņoja pianists Aldis Liepiņš, bet solo skaņdarbus izpildīja jaunā soliste Viktorija Majore (soprāns).

Koncertā izpildīja gan Jāņa Lūsēna, gan Lolitas Ritmanis, kā arī Raimonda Tigula, Imanta Kalniņa, Ērika Ešenvalda un citu latviešu komponistu skaņdarbi, ko diriģēja Agita Rimšēviča. Koncerta noslēgumā enerģiju un iespaidīgumu tika atskaņota Jāņa Mediņa patriotiskā dziesma “Tev mūžam dzīvot, Latvija” ar Viļa Plūdoņa dzeju un Jāni Pelši pie Rīgas Doma ērģelēm, ko diriģēja Juris Kļaviņš, Dziesmusvētku Goda virsdiriģents un mūsu Maestro.  Bet koncerta pašās beigās kopā ar publiku nodziedājām Latvijas himnu.

Foto: Uldis Siliņš

 

Dalīties

Saistītais saturs

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"
20.06.2023.

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"

Absolventu koris "Jubilate" aicina uz "Piecu komponistu koncertu"
23.08.2022.

Absolventu koris "Jubilate" aicina uz "Piecu komponistu koncertu"