2024. gada 1. aprīlī plkst. 18.00 Rīgā, LELB Rīgas Lutera baznīcā, Torņakalnā ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis un Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" aicina uz koncertu “Stīgojot augšup”. Gaišā, vieglā un sirsnīgā atmosfērā kora mākslinieciskā vadītāja Valda Tomsona vadībā tiks atskaņoti latviešu komponistu skaistākie darbi.

Koncertā skanēs Kaspara Zemīša mūzika – gan solo skaņdarbi ģitārai, gan kordziesmas, kā arī viņa 2014. gadā sarakstītā "Mesa", kas atspoguļo ģitāras saspēles iespējas ar kori. Klausītājus priecēs arī Imanta Kalniņa, Ādolfa Ābeles un Andreja Jurjāna mūzika korim.

Koncerts “Stīgojot augšup” būs kā saruna, kā dialogs starp kori "Juventus", tā māksliniecisko vadītāju Valdi Tomsonu un Kaspara Zemīša skaisti dzidro ģitāras skaņu, saruna ar mūsu pašu izjūtām, kas alkst pēc vienkāršības, patiesuma, skaistuma un īstuma.

Kaspara Zemīša un "Juventus" sadarbība aizsākās kora simtgades ietvaros, kad komponists radīja darbu “Dialogs”, ko kopīgi 2022. gadā pirmatskaņoja un ierakstīja albumā “Jauns sākums”. Sadarbība pārtapa savstarpējā draudzībā un koris ar Kasparu Zemīti atkal satikās uz vienas skatuves 2023. gada oktobrī, pirmo reizi atskaņojot “Mesu”.

Biļetes uz koncertu var iegādāties bilesuparadize.lv un visās Biļešu Paradīzes kasēs:
https://www.bilesuparadize.lv/lv/event/137904

Dalīties