Pirms 20 gadiem Latvija kopā ar vēl deviņām valstīm pievienojās Eiropas Savienībai (ES). Toreiz tas bija mūsu sapnis par brīvību un jaunām  iespējām. Šodien tā ir mūsu realitāte. Mums ir izvēle – sekot tradīcijām vai izzināt jaunus apvāršņus. Mums ir brīvība būt. Lai atzīmētu Latvijas un pārējo Centrā l- un Austrumeiropas valstu dalības ES 20. gadadienu, starptautiskais kultūras un izglītības sadarbības projekts "CAMINO" izsludina studentu foto konkursu “Eiropas iedvesmoti”.

Pasaulē par eiropiešiem ir tik daudz stereotipu. Ir pienācis laiks bez klišejām un aizspriedumiem atklāties, kādi esam. Atļauj pasaulei ieraudzīt, kā tu dzīvo, kādas ir tavas vērtības, par ko tu priecājies un pēc kā ilgojies – piedalies starptautiskajā fotokonkursā #InspiredByEurope!

Latvijas Universitātes (LU) Kultūras centrs aicina studentus piedalīties starptautiskajā fotokonkursā “Eiropas iedvesmoti” (Inspired by Europe), kas norisināsies desmit Eiropas valstīs no 11. līdz 18. martam starptautiskā “CAMINO” projekta ietvaros. Ikviens dalībnieks konkursam var iesniegt līdz 5 darbiem, kas atspoguļo iesniedzēja skatījumu uz savu, savas ģimenes, kopienas vai valsts unikālo dzīvesveidu, vērtībām, cerībām un sapņiem. Iesūtītos darbus vērtēs starptautiska žūrija, kas konkursa rezultātus paziņos 25. martā īpašā tiešsaistes pasākumā. Katras valsts labākais darbs tiks iekļauts izstādē, kas būs apskatāma Briselē, Beļģijā no š.g. 15. līdz 19. aprīlim, kā arī 9. maijā Eiropas dienas pasākumos visās “CAMINO” projekta partnervalstīs. Labāko fotogrāfiju autori balvā saņems apmaksātu braucienu uz Briseli, lai piedalītos izstādes “Eiropas iedvesmoti” atklāšanā Eiropas Parlamentā.

Fotogrāfijas ar īsu attēlā atainotās idejas aprakstu un informāciju par autoru jāiesniedzelektroniski, sūtot uz e-pastu: inspiredbyeurope@uni-nke.hu līdz 2024. gada 18. marta plkst. 23:59 CET. Vairāk informācijas par dalības noteikumiem pieejams šeit: https://en.uni-nke.hu/events/international-photo-contest/about-the-contest

Fotokonkursa organizators ir Ludovikas Valsts pārvaldes universitāte Ungārijā.

1. Piedalies, ja Tev ir vismaz 18 gadi un derīga pase vai ID karte.

2. Radi jaunu attēlu vai izvēlies kādu no esošajiem krājumiem. Fotogrāfijas, kas saņēmušas balvas citos konkursos, netiks pieņemtas.

3. Nosūti pieteikumu, pievienojot fotoattēlu ar īsu tā aprakstu un informāciju par sevi (valsts, universitāte, kontakti) uz e-pasta adresi: inspiredbyeurope@uni-nke.hu līdz šī gada 18.marta dienas beigām.

4. Fotoattēlam jāatbilst šādiem kritērijiem: JPEG faila formāts, minimālā izšķirtspēja 3000 x2000 px, 300 dpi, sRGB krāsu skala.

5. Fotoattēla faila nosaukums jānoformē atbilstoši paraugam (angļu valodā bez latviešu valodas diakritiskajām zīmēm): “Last_name_First_name_Country_Picture_title.jpg”

6. Viens cilvēks konkursam drīkst iesniegt līdz 5 fotogrāfijām.

7. Ar mākslīgā intelekta palīdzību radīti vai rediģēti fotoattēli tiks diskvalificēti.

8. Darbus drīkst iesniegt tikai savā vārdā – darbi, kas iesniegti ar pseidonīmu, draugu vai radinieku vārdā, tiks diskvalificēti.

9. Piedaloties konkursā, dalībnieks apņemas ievērot savas valsts un ES autortiesību likumus, ES Datu aizsardzības regulas prasības un citus piemērojamos normatīvos aktus.10. Iesniegtie fotoattēlu saturs nedrīkst saturēt aizskarošus, vardarbīgus, diskriminējošus,  politiskus, atklāti seksuālus / pornogrāfiskus vai citādi ar likumu aizliegtus elementus.

11. Visi konkursam iesniegtie darbi tiks publicēti “Instagram” kontā @camino_inspired_by_europe .

12. Konkursa uzvarētāji – viens darbs no katras valsts – tiks izziņoti tiešsaistes pasākumā šī gada 25. martā.

13. Konkursā uzvarējušie darbi tiks izstādīti Briselē, Beļģijā, no 15. līdz 19. aprīlim.

14. Labāko darbu autori balvā saņems apmaksātu braucienu uz Briseli, lai piedalītos izstādes “Inspired by Europe” atklāšanā Eiropas Parlamentā.

15. Pirms pieteikšanās rūpīgi iepazīsties ar konkursa Nolikumu. Vēlam veiksmi!

 

***Projekts CAMINO tiek realizēts ar Eiropas Savienības atbalstu. Projekta īstenotājs ir LU Kultūras centrs. Projekts tapis ar LU Projektu atbalsta centra atbalstu.

Dalīties