Šī gada 19. aprīlī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, plkst. 19:00, Latvijas Universitātes vīru koris “Dziedonis” (mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars) aicina uz sava jaunā albuma “ZIEDONIS & DZIEDONIS” prezentācijas koncertu.

 

Latvijas Universitātes vīru koris “Dziedonis” savā simtās jubilejas gadā vēlas pasniegt saviem klausītājiem un, īpaši, klausītājām skaistu un skanīgu dāvanu – albumu, kurā ir ieskaņotas 15 miniatūras ar Imanta Ziedoņa dzeju, kas savulaik ir radītas tieši vīru korim “Dziedonis”.

Savulaik, pēc diriģenta Imanta Kokara lūguma, komponisti M. Zariņš, P. Plakidis, I. Kalniņš un R. Kalsons radīja miniatūras, kuru pamatā ir lakoniskie Imanta Ziedoņa dzejoļi no krājuma “Mirkļi. Foreles” ar zīmīgiem nosaukumiem – visiem dzejoļiem, kā arī vēlāk radītās miniatūrām, ir doti sieviešu vārdi, piemēram, Skaidrīte, Silvija, Ilona uc..

Tāpat kā albumā, tā arī koncertā būs dzirdami Imanta Ziedoņa dzejas un prozas lasījumi aktiera Kaspara Znotiņa ieskaņojumā, kas klausītāju vedīs piedzīvojumā starp dažādām situācijām un ainām, kas mums visiem šķiet tik ļoti pazīstamas!

 

Par kori:

Latvijas Universitātes vīru koris “Dziedonis” ir dibināts 1924. gadā un šogad atzīmē savu simto jubileju. Koris ir vairākkārtīgi triumfējis Koru karos un 2023. gada Dziesmu un deju svētkos izraisīja sensāciju kora mūzikas aprindās ar savu Andra Sējāna skaņdarba “Ka Mate! Ka Ora!” atskaņojumu, iekļaujot tajā arī maoru hakas elementus.

Korim ir bijuši vairāki ievērojami diriģenti – H. Mednis, L. Vīgners, I. Kokars un R. Liepiņš. Pašlaik kori vada tā mākslinieciskais vadītājs ir Uldis Kokars un diriģenti Einārs Verro un Oskars Jeske. Kora simtās jubilejas koncerts notiks šī gada 26. oktobrī, Latvijas Universitātes Lielajā aulā.

Dalīties