4. aprīlī visā Latvijā norisinājās Ēnu diena, kas ir pasaulē  atpazīstama un atzīta Junior Achievement karjeras izglītības programma 1.-12. klašu skolēniem. Tās laikā skolēni apmeklē kādu darba vietu un 4 – 6 stundu garumā vēro interesējošās profesijas pārstāvja darba ikdienu.Šī  programma sekmīgi iekļauj izglītības procesā karjeras jautājumus, rosinot jauniešus plānot savu nākotni jau skolas laikā. Veidojot sadarbību starp skolu, sabiedrību un darba vidi, Ēnu diena sekmē jauniešu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū nākotnē.

Arī LU Kultūras centrs šajā dienā kļuva par ēnu devēju  3 skolniecēm - rīdziniecēm Agatei un Tatjanai no 12. klases un salaspilietei Luīzei Dārtai no. 11. klases.

Kā meitenes norādīja savos motivācijas pieteikumos, viņas ir aktīvas, ar prieku piedalās dažādās ārpusskolas aktivitātēs un labprāt iepazītos ar Latvijas Universitāti, kurā plāno arī studēt.  Meitenes aizrauj kultūra ( valodas, komunikācija un pasākumu organizēšana) un šajā ēnošanā jaunietes redz lielisku iespēju iepazīt tuvāk gan kultūras jomas profesijas, gan pašu augstskolu. Ēnas uzzināja, kādi ir LU Kultūras centra galvenie uzdevumi, kādi mākslinieciskie kolektīvi darbojas centrā, kā arī kādas zināšanas, prasmes un pieredze ir svarīga darbam kultūras jomā.

Pēc teorētiskas informācijas uzklausīšanas, LU Kultūras centra ēnas iepazinās ar trim Latvijas Universitātes ēkām, kurās notiek gan studijas, gan kultūras pasākumi - centrālo ēku Raiņa bulvārī un Dabas un Zinātņu mājām Torņakala Akadēmiskajā centrā. Ceļojot pa ēkām, meitenes satika gan jauno LU rektoru Gundaru Bērziņu, gan arī citu struktūrvienību pārstāvjus.

Atvadoties, jaunietes bija iedvesmotas un teica, ka nebija gaidījušas tik daudz jaunas informācijas un iespaidus. Ar Latvijas Kultūras centru kopā vienojās, ka tiksies noteikti atkal, līdz meitenes sāks studēt Latvijas Universitātē.

 

Dalīties