29. aprīlī, plkst. 19.00, Rīgas cirka arēnā pirmizrādes piedzīvos divas Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studentu dejas izrādes. Studentu deju izrādē piedalīsies arī Latvijas Universitātes jauktais koris "Dziesmuvara"

"Silueta burti"
Dejas izrāde “Silueta burti” veidota, balstoties uz horeogrāfa pārdomām un refleksiju par to, kā ir uzaugt bez tēva. Kā galvenais iedvesmas materiāls izrādes tapšanā ir izmantota paša horeogrāfa tēvam veltītā vēstule, kur tiek reflektēts par tēva atstāto nospiedumu, par tēva vardarbību, par tēva egoismu, par vīrišķā piemēra neesamību, par neatbildētiem jautājumiem. “Silueta burtu” garumā tiek meklētas atbildes uz jautājumiem, uz kuriem atbildi visdrīzāk vairs neiegūs.

Horeogrāfija: Artūrs Nīgalis
Dejo: Artūrs Nīgalis, Mārīte Supe
Komponists: Kaspars Niklasons
Gaismu māksliniece: Nikola Suhareva
Skaņu mākslinieks: Emīls Zenne
Izpildproducente: Rēzija Grēta Štrausa

"Savā starpā"
Kāds ir komunikācijas process ar tikko satiktu cilvēku? Kāpēc visu savu dzīvi pazīstamam cilvēkam nevaram pateikt, ko patiesībā domājam? Kādas lietas vārdos nav iespējams aprakstīt? Kāpēc cilvēki vispār sarunājas, kāpēc cenšas paskaidrot ko tādu, ko izteikt vārdos nav iespējams? Savu izrādi, kā horeogrāfe redzu kā harmonisku haosu, nemitīgu ciklu, rituālu.

Horeogrāfija: Sintija Skrabe
Dejo: Anna Marija Puķe, Rūdis Vilsons
Komponists: Henrijs Poikāns
Piedalās: Koris “Dziesmuvara”
Gaismu māksliniece: Nikola Suhareva
Izpildproducente: Elizabete Bethere

Izrāžu tapšanu atbalsta Latvijas Kultūras akadēmija, Valsts kultūrkapitāla fonds un VSIA Rīgas cirks.

Dalīties

Saistītais saturs