Gatavojoties lielākajam dziesmu un deju notikumam Latvijā, ir pagājuši vairāki intensīvi mēneši, kuros Latvijas amatiermākslas kolektīvi piedalījušies šī gada Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku repertuāra pārbaudes skatēs. Skates ir noslēgušās, turpinās kopmēģinājumi, izvirzīti Koru karu dalībnieki un tuvojas jau pirmie lielie Dziesmu un Deju svētku ieskaņas koncerti.

Arī Latvijas Universitātes kolektīvi godam nesuši Latvijas Universitātes (LU) vārdu un veiksmīgi startējuši skatēs, kas rezultējies ar teicamiem un izciliem rezultātiem. Šī gada pavasarī un pagājušā gada rudenī savu prasmi repertuāra apgūšanā parādījuši 5 jauktie kori, 3 sieviešu kori, 2 vīru kori, 1 pūtēju orķestris, 5 deju ansambļi, 2 vokālie ansambļi un 1 fokloras deju kopa.

Kopā iegūtas 12 Augstākās pakāpes diplomi un 6 I pakāpes diplomi.

Dziesmu un Deju svētkiem no LU kolektīviem gatavojas 784 dalībnieki.

Viens no kulminācijas brīžiem Dziesmu un Deju svētku nedēļā ir Koru kari. Saskaņā ar skates nolikumu pēc visu Latvijas koru uzstāšanās izvērtēšanas, LNKC dalībai XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku Koru konkursa Finālā, kas notiks 2023. gada 1. jūlijā, ir izvirzījuši sekojošus LU korus: LU jauktais “Juventus”, LU jauktais koris “Aura”, LU jauktais koris “Dziesmuvara”, LU sieviešu koris “Balta”, LU sieviešu koris “Minjona” un LU vīru koris “Dziedonis”.

Saskaņā ar deju kolektīvu koprepertuāra pārbaudes skates nolikumu un pamatojoties uz žūrijas komisijas lēmumu, uz fināla skati - konkursu, kas notiks 2023. gada 17. jūnijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, ir izvirzīti sekojoši LU deju kolektīvi:
LU Tautas deju ansamblis "Dancis"(mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis, LU deju ansamblis "Pērle"(mākslinieciskais vadītājs Raimonds Dzintars), LU Vidējās paaudzes deju kolektīvs “Dancis” (mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis).

Saskaņā ar pūtēju orķestru skates nolikumu un pamatojoties uz žūrijas komisijas lēmumu, uz fināla skati - konkursu, kas notiks 2023. gada 4. jūnijā Ogres novada kultūras centrā, ir uzaicināts LU Pūtēju orķestris (mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš).

 

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gade. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 pasākumi un koncerti daudzās vietās Rīgā – Mežaparka estrādē, Daugavas stadionā, Arēnā Rīga, Ķīpsalas hallē, Rīgas Latviešu biedrības namā, Viestura un Vērmanes dārzā, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālajā operā, Latvijas Universitātē, Hanzas peronā, Rīgas Domā un citos Rīgas dievnamos. Dziesmu un deju svētkiem gatavojas vairāk nekā 1600 kolektīvu Latvijā, savukārt ārvalstīs - vairāk nekā 100.

Share

Related Content

LU jauktie kori ceļā uz Dziesmu svētkiem Rīgas koru skatēs
24.03.2023

LU jauktie kori ceļā uz Dziesmu svētkiem Rīgas koru skatēs