2023. gada 10.jūnijā plkst. 17:00 Ikšķiles estrādē notiks koncerts “Juventus Dziesmusvētki”, kurā Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" kopā ar kora bijušajiem dziedātājiem un draugiem savīsies dziesmā kuplā kopkorī.

Par gaidāmo koncertu "Juventus" mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons stāsta: “Cauri nu jau vairāk nekā gadsimtam, ar "Juventus" sevi ir saistījuši vairāki tūkstoši mūzikas mīļotāju - dziedātāji, vokālie pedagogi, kormeistari un diriģenti. Ir pilnīgi skaidrs, ka juventiņu ir tik daudz, ka pirms šī gada lielajiem Dziesmu un deju svētkiem spējam uzrīkot paši savus Dziesmusvētkus.” Tāpat viņš piebilst, ka “Ikšķiles estrāde kā koncertvieta arī nav izvēlēta nejauši. Par ikšķilieti sevi sauc kora leģendārais diriģents Juris Kļaviņš, kurš korim kalpojis 40 gadus.”

“Juventus Dziesmusvētku” programmā tiks atskaņotas spilgtas latviešu kormūzikas pērles, kas ir iekļautas arī šī gada Dziesmu svētku repertuārā, - Jāzepa Vītola “Gaismas pils”, Emīla Dārziņa “Lauztās priedes” un Mārtiņa Brauna “Saule, pērkons, Daugava”, kā arī dziesmas, kuras gadu laikā korim kļuvušas tuvas un mīļas un kas ir veidojušas un turpina veidot "Juventus" identitāti - Ērika Ešenvalda “Dvēseles dziesma”, Māra Šverna “Mans zirgs” un citas.

Koncerts būs ilgi gaidīta satikšanās mūzikā gan ar klausītājiem, gan "Juventus" bijušajiem dziedātājiem, kurus koristi mīļi dēvē par “vecbiedriem”, ar kuriem tradicionāli juventiņi vienojas dziesmā kora nozīmīgās jubilejās. 10. jūnijā koncertā kopā ar Latvijas Universitātes jaukto kori "Juventus" un diriģentu Valdi Tomsonu, uzstāsies arī Latvijas Universitātes absolventu koris "Jubilate" un jauktais koris "Domino", kuru pamats ir veidojies no "Juventus" vecbiedriem un bijušajiem diriģentiem. Dalībnieku pulku kuplinās arī Latvijas Universitātes tautas deju ansamblis "Dancis", kora bijusī vokālā pedagoģe Inese Romancāne un ilggadējā koncertmeistare Ilze Dzērve. Varenā kopkora priekšā stāsies ne tikai "Juventus" galvenais diriģents Valdis Tomsons, bet arī  "Juventus" bijušie diriģenti - Mārtiņš Klišāns, Eduards Fiskovičs un Juris Kļaviņš.

Koncerts notiks ar Ogres novada pašvaldības un Ikšķiles Tautas nama atbalstu.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Share

Related Content

"Juventus" aicina uz  koncertu "Juventus. Vēja Balss. Dziesma" Carnikavā
31.03.2023

"Juventus" aicina uz koncertu "Juventus. Vēja Balss. Dziesma" Carnikavā

Latvijas Universitātes jauktā kora "Juventus” koncerts “Klāt pie sevis”
29.11.2022

Latvijas Universitātes jauktā kora "Juventus” koncerts “Klāt pie sevis”