Ziemassvētku gaidīšanas laikā Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris “Dziesmuvara” īstenojis īpašu labdarības projektu, domājot par tiem, kam šobrīd ir sarežģītāk doties uz svētku koncertiem klātienē. Koris radījis “Skanošās pastkartes” – īpašus, muzikālus sveicienus, kas jau tuvākajās dienās nonāks vairāku internātskolu – attīstības centru audzēkņu pastkastītēs.

Idejas autore un kora mākslinieciskā vadītāja Nora Žeigure jau kādu laiku bija lolojusi ieceri par “skanošajām pastkartēm”, un Ziemassvētki šķita vispiemērotākais laiks kartīšu iedzīvināšanai kora balsīs. Šobrīd idejas autori patur noslēpumā, kāds muzikāls pārsteigums ir sarūpēts katras kartītes saņēmējam, jo saturs un tā noformējums radīts tieši skanošās pastkartes īpašniekiem.

Projekta radošā komanda uzsver, ka svarīgākais ir radīt kopā būšanas prieku un īpašā veidā papildināt svētku gaidīšanas laiku ikkatram kartītes saņēmējam. Iniciatīvu plānots turpināt arī citus gadus, organizatori cer ar kartītēm nodot sveicienus arvien vairāk saņēmējiem, kā arī piesaistīt vairāk atbalstītāju un draugu. Šogad, kad pirmo reizi ir tapušas skanošās pastkares, tās paši pirmie saņems trīs Rīgas attīstības centru audzēkņi un darbinieki – Rīgas Strazdumuižas vidusskola – attīstības centrs, Rīgas Daugavas pamatskola un Rīgas 1. pamatskola – attīstības centrs.

Līdz pat Ziemassvētkiem koris Dziesmuvara” plāno īstenot īsas akcijas, lai nodotu pastkartes arī Rīgas iedzīvotājiem dažādās vietās pilsētā. Projektā iesaistīti māksliniece Evija Ābele un skaņu režisors Guntars Poplavskis, sveicienā iesaistīti LU jauktais koris “Dziesmuvara” un kora mākslinieciskā vadītāja Nora Žeigure. Koris saka paldies par atbalstu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam un LU. 

LU jauktais koris “Dziesmuvara” šogad atzīmē 96. sezonu. Mākslinieciskās vadītājas Noras Žeigures vadībā dziedātāji ir guvuši pieredzi koncertos, konkursos un festivālos. Īstenotas koncertprogrammas un sadraudzības pasākumi ar koriem Latvijā un ārvalstīs. 2018. gada nogalē kora dziedātāji pirmo reizi īstenoja sadziedāšanās pasākumu ChoirUp. 2021. gadā koris ar projektu “Tava Vara” piedalījās kultūras forumā “Baltā Nakts 2021”.

Kora aktivitātēm un skanošo pastkaršu projekta norisei var sekot: https://www.facebook.com/Dziesmuvara un https://www.instagram.com/dziesmuvara

Dalīties

Saistītais saturs

Jauktais koris "Dziesmuvara" koncertēs Tartu
09.05.2022.

Jauktais koris "Dziesmuvara" koncertēs Tartu

Digitālie Ziemassvētki: izmanto mobilās lietotnes svētku sajūtas radīšanai
20.12.2021.

Digitālie Ziemassvētki: izmanto mobilās lietotnes svētku sajūtas radīšanai

Atver savu balsi! Nāc dziedāt LU koros!
03.09.2021.

Atver savu balsi! Nāc dziedāt LU koros!