DA "Pērle". Foto no kolektīva arhīva.

Latvijas Universitātes (LU) Deju ansamblis (DA) "Pērle" devies pārstāvēt Latviju un LU Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) pilsētā Sardžā notiekošajā 19. mantojuma dienu festivālā "Mantojums un nākotne".

Šardžas mantojuma institūts (SIH) informē, ka ideja organizēt šīs dienas katru gadu ir balstīta uz Viņa Augstās Majestātes Dr. Šeiha Sultana bin Muhameda Al Kasimi, Augstākās padomes locekļa un Šardžas valdnieka, norādījumiem, kurš vairākkārt ir uzsvēris, ka mantojums stiprina nacionālo piederību.

Festivāla tēma norāda uz nepieciešamību apzināt nākotnes izaicinājumus un risināt tos ar uz nākotni vērstu redzējumu, kas ir saskaņā ar mantojumu. Festivāls ir nozīmīgs papildinājums globālajiem centieniem, kuru mērķis ir aizsargāt cilvēces mantojumu.

Festivālā piedalīsies 33 valstis, tostarp Saūda Arābija, Omāna, Kuveita, Katara, Ķīna, Somija, Irāka, Irāka, Maroka, Jordānija, Ēģipte, Sudāna, Armēnija, Kazahstāna, Bahreina, Jemena, Spānija, Libāna, Sīrija, Tunisija, Alžīrija, Apvienotā Karaliste, Mauritānija, Indija, Palestīna, Krievija, Lietuva, Kosova, Latvija, Serbija, Turcija, Irāna, Japāna un Indonēzija.

Ņemot vērā tās bagātīgo un daudzveidīgo kultūras un kultūras mantojuma krājumu, šogad oficiālais goda viesis būs Armēnijas Republika, savukārt Indonēzija būs augsta viesa statusā. Pasākumā piedalīsies vairākas starptautiskas organizācijas, tostarp UNESCO, Starptautiskā tautas mākslas organizācija un Starptautiskā folkloras festivālu un tautas mākslas organizāciju padome, kā arī dažādas vietējās, arābu un starptautiskās universitātes un kultūras centri.

Vēlam veiksmi festivālā un raitu dejas soli! 

Dalīties

Saistītais saturs

LU deju ansamblis "Pērle" "iekaro" Ameriku
26.07.2022.

LU deju ansamblis "Pērle" "iekaro" Ameriku

LU TDA “Dancis” aicina uz koncertu “Trīs vienā”
02.03.2022.

LU TDA “Dancis” aicina uz koncertu “Trīs vienā”