Tautas lietišķās māklas studijas "Vāpe" keramikas darbi izstādē
LU TLMS "Vāpe" darbi izstādē.

Latvijas Universitātes Tautas lietiškās māklas studija (LU TLMS) "Vāpe" aicina vasarā ne vien atpūsties pie dabas, bet arī baudīt mākslu, apmeklējot divas Rīgā pašlaik notiekošas tautas lietišķās mākslas izstādes, kur redzams arī ne mazums "Vāpes" darbu.

TLMS "Vāpe" vadītāja Helga Ingeborga Melnbārde stāsta, ka šī vasara "Vāpei" ir īpaši karsta, ne tikai lūkojot termometrā, jo studijas mākslinieki vienlaikus piedalās divās nopietnās izstādēs un sagatavošanās pasījusi ne mazums pūļu un atbildību.

"Šis ir laiks, kad "Kalnā kāpšanā" Brīvdabas muzeja izstāžu namā esam kopā ar savu ilggadējo partneri TLMS "Rīdze" 50. jubilejā, bet Mežaparka Sudraba birzs piekājē vērienīgā kopizstādē "Jāņugunis" kopā ar 27 Rīgas Tautas lietišķās mākslas studijām. Tā ir līdzdalība arī "BALTICA" kustībā, kad akcentējam ne tikai dziesmu un danci, bet arī amata prasmes kā kultūras mantojumu. TLMS " Vāpe" spoži demonstrē savu mālmākslas ķērienu un ir vienīgais praktiskā darba kolektīvs LU kolektīvu kopsaimē. Abās izstādēs 12 autoriem ir vairāku darbu komplekti dažādās tehnikās," tā  H.I. Melnbārde.

Viņa papildina: "Drošu soli ejam pretī lielajai TLMS Dziesmu svētku izstādei nākamajā gadā. Īpaši priecājamies par nākošvasar pieteikto TLMS "Vāpes" un TLMS "Rīdzes" kopizstādi Vecrīgā, " Rituma" namā, kur demonstrēsim ekspozīciju "Inspirācijas". Darbi top, pētot vecmeistaru pūru, Jūlija Madernieka drosmīgo ieguldījumu rakstu un krāsu pasaulē."

Izstāde "Kalnā kāpšana" Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Izstāžu zālē skatāma līdz 31. jūlijam, bet izstāde "Jāņugunis" Mežaparka lielās estrādes Ekspozīciju zālē - līdz 28. augustam. Lai apmeklētu izstādi Brīvdabas muzejā, jāiegādas muzeja ieejas biļete, bet izstāde Mežaparkā baudāma bez maksas.

 

Dalīties

Saistītais saturs