Uzzināt par studiju iespējām Latvijas Universitātē (LU), iepazīt LU Akadēmisko centru, “pielaikot” dažādas studiju aktivitātes, konsultēties ar studentiem, mācībspēkiem un nozares ekspertiem, atpūsties kopā ar grupu “Citi zēni” un kopumā labi un noderīgi pavadīt laiku – to visu skolēniem piedāvās LU studiju festivāls “LUniverss”, kas notiks 3. un 4. martā LU Akadēmiskajā centrā.

Uz festivālu tiek aicināti skolēni, viņu vecāki, skolotāji, kā arī jebkurš interesents, kas vēlas uzzināt vairāk par studiju iespējām lielākajā Latvijas augstskolā. Festivāla norise un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas, skolu autobusiem būs iespējams izmantot LU Akadēmiskā centra autostāvvietu.

LU rektors Indriķis Muižnieks uzsver: “LU Akadēmiskais centrs aug un attīstās mūsu acu priekšā. Modernā studiju un zinātniskā darba vide dod iespēju iegūt Eiropas līmeņa izglītību un izveidot lielisku pamatu profesionālai vai akadēmiskai karjerai. Līdz ar Rakstu mājas būvniecības pabeigšanu, lielākā daļa LU studiju programmu piedāvājuma daudzveidības, LU universa, būs koncentrēta vienuviet, Akadēmiskajā centrā Torņakalnā.”

Kā norāda LU rektors, šajā festivālā “ikviens skolēns varēs iepazīt, kā reāli notiek studijas, kādas zināšanas un prasmes viņš varēs iegūt, ko nākotnē izmantot darbā, kā studijas LU dod iespēju “izkāpt no rāmjiem”, iesaistoties dažādās ārpusstudiju aktivitātēs”. “Akadēmiskais centrs nav ieguvums tikai Universitātes studentiem un pētniekiem, bet tas ir pamats arī Latvijas izaugsmei nākamajā globālās ekonomikas un tehnoloģiju laikmetā, un tajā ikviens aicināts piedalīties. Tāpēc studiju festivāla durvis ir atvērtas ikvienam – lai tas būtu topošais students vai pieredzes bagāts skolotājs,” tā LU rektors.

“LUniverss” ir LU alternatīva ierastajai izstādei “Skola”, kas katru gadu notiek Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Kā lielākā Latvijas augstskola ar plašāko studiju programmu piedāvājumu, LU vēlas sniegt topošajiem studentiem un viņu atbalstītājiem iespējami pilnīgu informāciju un iesaistes iespējas. ”LUniverss” būs visaptverošs, spožs, daudzveidīgs – gluži kā visums virs mūsu galvām, kam nav ne gala, ne robežu.

Uz tikšanos festivālā – 3. un 4. martā no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00 LU Akadēmiskā centra Dabas un Zinātņu mājā, Torņakalnā, Jelgavas ielā 1 un 3, Rīgā.

Jau drīzumā izsludināsim festivāla programmu, visa aktuālā informācija būs pieejama www.lu.lv.

Iemesli, kādēļ apmeklēt “LUniverss”:

  • Iepazīsti LU Akadēmiskā centra modernās ēkas – Dabas un Zinātņu māju, uzzini, kā izskatīsies topošā Rakstu māja.
  • Satiec visu 13 LU fakultāšu pārstāvjus – runā ar studentiem, mācībspēkiem, izcilām personībām, uzzini par plašajām studiju iespējām – daudzpusīgajām un kvalitatīvajām studiju programmām (LU ir vairāk nekā 150 studiju programmu!).
  • Tiecies ar karjeras speciālistiem, uzzini par savām stiprajām pusēm un noskaidro virzienu savai profesionālajai karjerai. Uzzini par aktuālo un tendencēm darba tirgū.
  • Pārbaudi sevi nākotnes profesijā – laboratorijas darbos, dažādās izspēlēs un testos.
  • Ieklausies studentu un absolventu veiksmes stāstos, tevi noteikti tie iedvesmos.
  • Skolotājiem – īpaša atpūtas zona un sarunu telpa, iespēja uzzināt dažādu speciālistu padomus, tikties ar LU vadību un mācībspēkiem utt.
  • Uzzini par studentu sabiedrisko dzīvi, tiekoties ar LU Studentu padomi, kā arī noskaidro par LU ārpus studiju iespējām un duālo karjeru.
  • Piedalies festivālā, pavadi laiku pozitīvā gaisotnē un pārliecinies, ka kopā ar LU spēsi sasniegt dzīvē kvalitatīvus un ambiciozus mērķus.
  • Svini piektdienu kopā ar grupu “Citi zēni”, bet sestdienā izmēģini veiksmi lielajā loterijā.

Vairāk informācijas uzzini: rakstot e-pastā: skoleni@lu.lv un piesakoties LU jaunumiem skolēniem un skolotājiem.

Dalīties

Saistītais saturs

Amatiermāksla un radošums  "L-Universa" studiju festivālā
27.02.2024.

Amatiermāksla un radošums "L-Universa" studiju festivālā