23. un 24. februārī Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā norisinājās jau otrais studiju festivāls skolēniem "L-Universs", kurā par ārpusstudiju aktivitātēm un iespējām vidusskolēniem un studiju interesentiem stāstīja un rādīja arī Latvijas Universitātes Kultūras centrs. Latvijas Universitātes Kultūras centra pārziņā ir 21 amatiermākslas kolektīvs un festivāla laikā festivāla apmeklētāji varēja baudīt ne tikai kolektīvu priekšnesumus uz galvenās skatuves, bet piedzīvot amatiermākslu "uz vietas".

Abas festivāla dienas uz "L-Universs" skatuves varēja baudīt LU jauktā kora "Aura" (mākslinieciskais vadītājs Edgars Vītols), LU TDA "Dancis" (mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis), LU vokālā vīru ansambļa "Dancis" (mākslinieciskā vadītāja Sarmīte Ančāne - Vilciņa) un LU Pūtēju orķestra (mākslinieciskais vadītājs Jānis Puriņš) sniegumu.

Kā arī LU Kultūras centra informācijas stendā, LU Zinātņu mājas 1. stāva gaitenī interesenti varēja iesaistīties atraktīvās, interesantās un izzinošās aktivitātēs. Jaunu deju soļu apgūšana, stājas veidošana, uzticēšanās treniņš, mēles mežģi, dzejas izrādes baudīšana, balss ievingrināšanās, svilpaunieku veidošana, rosīgas un jautras sarunas, informācija par jaunu dalībnieku uzņemšanu un Kultūras centra aktualitātēm - tas viss kopā ar LU deju ansambli "Pērle", LU Studentu teātri, LU TLMS "Vāpe", LU jaukto kori "Dziesmuvara", LU TDA "Dancis" un Kultūras centra pārstāvjiem.

Jo, kas dara daudz un radoši, var izdarīt vēl vairāk un radošāk - iesaistīšanās amatiermākslas kolektīvā izkrāšņo studiju laiku un ļauj vēl spilgtāk izbaudīt studenta dzīvi.

   

Foto: Toms Grīnbergs, Kristaps Lapiņš, LU Kultūras centrs

Dalīties

Saistītais saturs

LU aicina skolēnus uz spilgtu studiju festivālu “LUniverss”
16.01.2023.

LU aicina skolēnus uz spilgtu studiju festivālu “LUniverss”