Latvijas Universitātes (LU) fokloras deju kopa "Dandari" ar savu entuziasmu un prieku ne vienu vien jaunu dalībnieku ieinteresējusi. Tiek apgūtas jaunas danču vietas, tāpat neiztikt bez dalības jau gadskārtējos fokloras deju pasākumos un akcijās. Un tas viss notiek gan Latvijā, gan ārpus tās, veidojot arvien jaunas draudzības.      

Entuziasms un kopā būšanas prieks var būt arī kā labs iemesls, lai rosinātu kolektīva panākumus.  Pagājušā gada nogalē notika LNKC rīkotās fokloras un tautas mūzikas kategorijas skates, kurās arī  "Dandari" sevi godam parādīja, iegūstot I pakāpi abās kategorijās.  Fokloras deju kopai "Dandari" ir divi sastāvi - dejotāji un muzikanti un ideja piedalīties arī otrā - tautas mūzikas kategorijā mākslinieciskajai vadītājai Ingai Holstai radusies puspajokam, jo pašai vienmēr paticis, kā noris mūzikas kapellu maratons Dziesmu un Deju svētku laikā.

Savukārt drīz jo drīz   - 15. februārī -  LU fokloras deju kopa "Dandari" dodas uz Lietuvu, lai piedalītos Neatkarības dienas danču vakarā Valakeles tautas namā. Pasākums sāksies plkst. 20.00.

Iespēja klātienē izjust "Dandaru" muzicēšanas prieku un dančus varēs arī 4. martā , kad norisināsies pirmais LU rīkotais studiju festivāls skolēniem "LUniverss"  Akadēmiskajā centrā Torņkalnā. Tajā piedalīsies arī Kultūras centrs gan ar vērtīgu informāciju,diskusijām, gan ar "Dandaru" pozitīvo muzicēšanu un jauktā kora "Dziesmuvara" enerģisko dziedāšanu. Vairāk informācijas par "LUniverss": www.lu.lv

Dalīties

Saistītais saturs

LU folkloras deju kopa "Dandari" aicina uz koncertu un danču vakaru Valmiermuižā
07.11.2023.

LU folkloras deju kopa "Dandari" aicina uz koncertu un danču vakaru Valmiermuižā

LU fokloras deju kopa  "Dandari" aicina uz dančiem Virbos
10.10.2023.

LU fokloras deju kopa "Dandari" aicina uz dančiem Virbos

"Koncertvakars Savējiem" kopā ar "Dziesmuvaru" un "Dandariem"
27.09.2022.

"Koncertvakars Savējiem" kopā ar "Dziesmuvaru" un "Dandariem"

Deju fokloras kopa “Dandari”aicina uz “Rijas balli”
12.08.2022.

Deju fokloras kopa “Dandari”aicina uz “Rijas balli”