1.jūlijā, XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku ietvaros norisinājās Tautas lietišķās mākslas izstādes "Mēs" atklāšana. Izstādē ar saviem darbiem piedalās arī Latvijas Universitātes keramikas studija "Vāpe".

Tautas lietišķās mākslas izstādē “Mēs” vienkopus aplūkojami audēju, rokdarbnieku, pinēju, rotkaļu, kokgriezēju un keramiķu darbi. Tomēr tautas mākslas bagātības un daudzveidības atrādīšana nav vienīgais izstādes mērķis – izstāde uzrunā skatītājus ne tikai ar priekšmetu daudzveidību un augsto izpildījuma līmeni, bet to papildina arī izzinoša un praktiska informācija, kā arī videomateriāli, kas stāsta par amata prasmēm, meistariem un dažām praktiskām pamācībām. Izstādes laikā pēc svētku nedēļas interesentiem būs iespēja apmeklēt arī dažādas meistarklases, kuras notiks piektdienās, sestdienās, svētdienās.

Izstādē piedalās ap 1300 autoru (gan lietišķās mākslas kolektīvos, gan individuāli strādājoši) ar 3500 darbiem. Izstādes dalībnieki: Latvijas tautas lietišķās mākslas kolektīvu meistari un individuāli strādājošie meistari, amatnieki.

Izstādes norises vieta: Sporta iela 2, Rīga (ieeja no Hanzas ielas)
Darba laiks: izstāde atvērta no 2023. gada 1. jūlija* līdz 30. jūlijam, katru dienu no 11.00 līdz 18.00. Brīvdienas - pirmdienas.

Ieejas biļetes cena 5 euro; skolēniem un pensionāriem – 3 euro. Biļetes var iegādāties bilesuparadize.lv un kasē uz vietas. Svētku nedēļā dalībniekiem iespēja izstādi apmeklēt bez maksas.

 

Dalīties

Saistītais saturs

TLMS "Vāpe" darbi apskatāmi izstādē Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā
03.06.2022.

TLMS "Vāpe" darbi apskatāmi izstādē Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā