Sagaidot Latvijas Universitātes (LU) 104. gadadienas svinības “Iedvesmas vakars”, šoruden LU Ekopadome un LU Kultūras centrs aicina svinēt svētkus 29. septembra vakarā videi draudzīgāk.

"Ikdienā ir tik daudz darbību, kuras veicam īpaši neiedziļinoties, un neaizdomājamies, kā mūsu paradumi varētu ietekmēt mūsu apkārtējo vidi. Piemēram, pārvietojoties, baudot maltīti, iepērkoties, baudot kultūru. Un ne tikai. Šoruden universitāte 104. gadadienas pasākumu organizē, ievērojot ilgtspējīgas attīstības principus. Svinību organizatori izmanto aprites ekonomikas principus, proti, ka jebko var izmantot atkārtoti vai videi draudzīgi pārstrādāt. Lūkojam būt videi draudzīgāki un ilgtermiņā domājošāki, gan plānojot svinības, gan esot jau pašu svinību kulminācijā,” uzsver LU Kultūras centra projektu koordinatore Ieva Jurga.

Kāda veidā atbalstīsim “zaļo domāšanu” LU 104. gadadienas laikā?

Pārvietošanās: Mums ir ideāla norises vieta, proti Raiņa bulvāris 19, jo to var sasniegt, ejot ar kājām, minoties ar velosipēdu vai tālākos attālumos pārvietojoties ar sabiedrisko transportu. Līdz ar to LU Ekopadome aicina pasākuma apmeklētājus neizmantot savas privātās automašīnas, bet izmantot videi draudzīgākus satiksmes līdzekļus.

Ielūgumi: 98% ielūgumi tiks izsūtīt elektroniski. Pārējiem ielūgumiem un noformējumam tiks izmantoti videi draudzīgi materiāli.

Noformējums: Pasākuma dekorācijas tiks radītas no videi draudzīgiem materiāliem.

Maltītes: Gastronomiskajā zonā, kurā varēs iegādāties dzērienus un uzkodas, būs pieejamas depozītglāzes, tādēļ lūgums ņemt līdzi  1 EUR skaidrā naudā apmaiņai pret glāzi.

Domājot par pārtikas atkritumu mazināšanu, gastronomiskajā zonā uz vietas būs virtuve, kas gatavos uzkodas uz vietas. Ne vairāk un ne mazāk par to, cik uzkodu tiks pasūtītas.

Atkritumi: Tiks nodrošināta atkritumu šķirošanas iespēja.

 

Tiekamies 29. septembrī LU galvenajā ēkā Raiņa bulvārī 19!*

*Ieeja tikai ar izsūtītajām ieejas kartēm.

   

Dalīties

Saistītais saturs

Latvijas Universitāte aicina uz 104. dzimšanas dienas svinībām "Iedvesmas vakars"
25.08.2023.

Latvijas Universitāte aicina uz 104. dzimšanas dienas svinībām "Iedvesmas vakars"