Laikā, kad Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājā norisināsies jau otrais studiju festivāls skolēniem "L-Universs", LU Kultūras centrs aicinās un iedrošinās festivāla apmeklētājus izmēģināt kādu no amatiermākslas virzieniem, kas studentiem kalpo kā brīnišķīgs ārpusstudiju laika pavadīšanas instruments.

LU Kultūras centra informācijas stendā 23. februārī būs iespēja iejusties dejas mākslā kopā ar LU deju ansambli "Pērle", kā arī izpaust sevi keramikā kopā ar TLMS "Vāpe".  LU KC darbinieki sniegs ieskatu kolektīvu norisēs un palīdzēs izvēlēties kolektīvu, kurā darboties studiju laikā.

Savukārt 24. februārī informācijas stendā apmeklētāji varēs iejusties koristu kompānijā kopā ar LU jaukto kori "Dziesmuvara". LU Studentu teātris ļaus baudīt dzeju, kā arī kopā ar teātrniekiem varēs trenēt runasmākslu. Sestdienas notikumos LU deju ansamblis "Pērle" arī satiksies ar studētgribētājiem un piedāvās izkustēties dejas, vingrinājumu solī.

Uz galvenās skatuves abas festivāla dienas studiju festivāla apmeklētāji-interesenti varēs baudīt nelielus LU amatiermākslas kolektīvu priekšnesumus. 23. februārī ar savu azartisko skanējumu Zinātņu māju ieskandinās LU jauktais koris "Aura" (Edgara Vītola vadībā) un LU Tautas deju ansamblis "Dancis" (māksl. vad. Rolands Juraševskis).  Toties 24. februārī klausītāji varēs dzirdēt LU vīru vokālā ansambļa "Dancis" (māksl.vad. Sarmīte Ančāne - Vilciņa) priekšnesumu un LU Pūtēju orķestra varenību (diriģenta Jāņa Puriņa vadībā).

 

Dalīties

Saistītais saturs

Ar starptautisku kultūras sadarbības projektu atzīmēs iestāšanās ES divdesmitgadi
08.03.2024.

Ar starptautisku kultūras sadarbības projektu atzīmēs iestāšanās ES divdesmitgadi

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"
20.06.2023.

Atklāta fotoizstāde "Vienoti Latvijas Universitātē un Dziesmu un Deju svētkos"